Κυριακή 24 Μαΐου 2020


ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έκανε σούπερ πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο



Είχε και την δεύτερη καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας ματς στην Α' ΕΠΣΕ.

Μια χρονιά που θα θυμάται έντονα, αλλά και με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν η φετινή για τον Ελλήσποντο, ο οποίος ναι μεν έκανε ...σούπερ και την καλύτερη πορεία του στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας, τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από τον Ηρακλή Ψαχνών και τον Ταμυναϊκό, αλλά αυτή η πορεία διακόπηκε ...άδοξα από την έλευση του κορωνοϊού.

Ετσι, ο Ελλήσποντος δεν μπόρεσε να δρέψει μέχρι τέλους τις δάφνες της επιτυχίας του, ενώ ο κορωνοϊός του στέρησε και τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας (για 1η φορά στην ιστορία του) με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών.
Ενας τελικός, που δεν θα γίνει ποτέ και ο Ελλήσποντος θα περιμένει την 1η Ιουνίου να διαπιστώσει αν στεφθεί τροπαιούχος μέσα από κλήρωση, που θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΕ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι ο Ελλήσποντος στις προηγούμενες τέσσερις θητείες του -από τη μέρα που επανήλθε στην Α' ΕΠΣΕ-, τερμάτισε 3 φορές 12ος και μία φορά 13ος...
Γίνεται λοιπόν, κατανοητό ότι η φετινή 3η θέση (έστω και μετά από 23 αγώνες) είναι ένα επίτευγμα που θα γραφτεί στην ιστορία. 
Η ομάδα της Λαμψάκου πορεύτηκε με Λαμψακιώτη προπονητή, τον Κώστα Καλλιμάνη και συγκέντρωσε 23 βαθμούς εντός έδρας με συντελεστή γκολ (23-9) και 19 βαθμούς εκτός έδρας με συντελεστή γκολ (25-16).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ελλήσποντος είχε την δεύτερη καλύτερη επίθεση εκτός έδρας, με ένα γκολ λιγότερο από τον πρώτο Ηρακλή που έβαλε 26.
Μεταξύ άλλων ...σκόραρε και με τρία φάουλ, τα δύο με την υπογραφή του Βαγγέλη Ανέστη και το ένα με την υπογραφή του Κώστα Ντούμα.
Κέρδισε μόνο ένα πέναλτι ...και δύο δόθηκαν εις βάρος του, ενώ από δύο κόκκινες αντίκρισαν οι Χύσκα και Ντούμας
Ο Ζαχαρίας Κατσίμπρας αγωνίστηκε σε όλα τα ματς ως βασικός (23), ενώ πέτυχε και τρία γκολ.

Πρώτος σκόρερ βέβαια, ήταν ο Βαγγέλης Ανέστης, ο οποίος βρήκε δίχτυα 15 φορές!

Υπήρχε πάντως, πολυφωνία επιθετική, αφού 9 γκολ πέτυχε ο Κουζούλογλου (23 συμ.-τις 21 βασικός) και 7 ο Ντούμας.

Καταλυτική ήταν και η παρουσία των Παναγιώτη Γεωργίου και Αντώνη Νικολάου. Ο πρώτος ήταν βράχος στο κέντρο της άμυνας και μάλιστα, σκόραρε και 4 φορές, ενώ ο Νικολάου που ήταν από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας πανηγύρισε 3 φορές προσωπικά του γκολ.

Ο Νικολάου έπαιξε κι αυτός σε όλα (23) τα ματς (μόνο σε ένα ήρθε από τον πάγκο).
Ατυχοι στάθηκαν οι Ανδρέας Μαρίνος και Σταύρος Μπούρικας, οι οποίοι τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν μέχρι που διακόπηκε το πρωτάθλημα. Ο πρώτος τραυματίστηκε στη 10η αγωνιστική και ο δεύτερος στην έναρξη του Β' γύρου.
Ο 17χρονος Μιχάλης Γιαλός είχε μια αρκετά ικανοποιητική παρουσία στην παρθενική του εμφάνιση στην Α' ΕΠΣΕ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ


* ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
** ΜΕ ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Πηγή:https://m.egnomi.gr/article/114948/ellispontos_afierwma_ekane_soyper_poreia_se_prwtathlima_kai_kypello.html